Descriere
Am citit-o si eu. Am avut momente in care mi-au dat lacrimile. Sunteti mare! Nu spun asta ca sa va perii, ci pentru ca asa simt. Va felicit si sper sa îmi faceți onoarea unei scurte cronici, sau a unui cuvînt de prefață la viitoarea mea carte. Va doresc la mai multe asemea scrieri!
Buna ziua! Sotia mea a citit deja cartea si a rămas profund impresionata. Urmez eu la rînd. Felicitari din partea ei! Una din expresiile ei a fost așa: „Cînd te gindesti ca il cunoaștem si noi pe acest mare scriitor!” A mai zis ca azi nu face nimic deoarece trebuie sa rumege cartea. Daca mai scrieți cărți multe si bune o sa uite nevasta de îndeletnicirile casnice. -))) Inca o data, felicitări!
„Singur împotriva oceanului” este o carte captivantă care, de la început și apoi pagină cu pagină, ține cititorul într-o stare de tensiune/ curiozitate maximă. Limpezimea și direcția clară a discursului eficientizează înțelegerea mesajului. Cât despre forța creatoare a scriitorului Constantin Costache, o asemăn unui val uriaș care antrenează în mișcarea sa înalt dinamică lumi nebănuite.
De remarcat în cărțile lui Constantin Costache este că personajele importante feminine sunt deosebit de puternice, bine conturate de către autor atât fizic, cât și psihic, de a căror dragoste depinde viața celui pe care îl iubesc. Le am în vedere pe frumoasele Ionela și pe Huii Sena din trilogia „Urme pe oglinda apei” și pe Andreea Mincu din romanul de față. O altă trăsătură comună trilogiei și romanului „Singur împotriva oceanului”: izul polițist al subiectului literar și implicit rezolvarea „cazului” de către o instanță alta decât românească, dat fiind că amploarea intrigilor depășește cu mult geografia patriei sau a Mării Negre.
Diana Dobrita Bilea
O carte care mi-a depasit cu mult asteptarile. Fostul meu coleg s-a intrecut pe el insusi. Recomand cu caldura aceasta carte despre marinari, pirati si mare. Felicitari !